Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2007 12:00 - НАСА в шок, астронавти летели впиянчени
Автор: cesekar Категория: Други   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
0



Американската космическа агенция /НАСА/ бе разтърсена от грандиозен скандал, съобщи Асошиейтед прес.

В агенцията постъпи информация, че астронавтите се наливат с алкохол преди да излетят на мисия.

Друго скандално разкритие било това, че работник умишлено повредил компютър, който трябвало да бъде доставен на Международната космическа станция.

Това е поредният случай, който разтърсва НАСА тази година, след като през февруари жена-астронавт бе арестувана за нападение над своя противничка в любовен триъгълник.

„Това ще раздруса света, сигурен съм“, обяви емоционално пенсионираният шеф на агенцията Сиймор Химел. „Ще се стигне до изслушвания и в Конгреса“, прогнозира той. 
 
Изданието Week & Space Technology публикува новините в уебсайта си.

В тях то твърди, че разследваща комисия е установила два случая, в които астронавти са били допускани да летят, въпреки че колегите им предупреждавали, че те са смъртоносно пияни.

Според комисията е имало „тежка злоупотреба с алкохол“ преди излитането.

Официален представител на НАСА каза, че информацията съдържа подробности, които засега не могат да бъдат удостоверени. От изданието, публикувало шокиращата новина, не казват кога се е случил инцидентът и дали в него участват пилоти или други членове на екипа.

Шефът на отдела по управление на космически операции Бил Герстенмайер сподели, че никога не е виждал пиян астронавт преди полет.

Той обаче потвърди, че служител на фирма-подизпълнител на НАСА е отрязал кабелите на компютър, който трябвало да бъде натоварен на совалката Ендевър.

Засега не са ясни мотивите за тази постъпка, а по думите на Герстенмайер, от агенцията се надяват да възстановят машината навреме за излитането следващия месец


Тагове:   шок,   НАСА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cesekar
Категория: Спорт
Прочетен: 43466
Постинги: 31
Коментари: 13
Гласове: 41
Архив