Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2007 11:33 - България с шампионска победа над Македония в края на Vivatel Cup
Автор: cesekar Категория: Спорт   
Прочетен: 1101 Коментари: 2 Гласове:
0



Българският национален отбор по баскетбол завърши турнира Vivatel Cup с три победи, като днес възпитаниците на Тити Папазов надиграха тима на Макeдония със 79:69.

По този начин, "лъвовете" си осигуриха първото място в надпревата, но най-вече записаха важни минути на игрището заедно срещу две средноевропейски селекции, сред които нашите западни съседи и Грузия.

Българите натрупаха солидна преднина непосредствено след началото на срещата с разпределени точки между Бозов, Деян Иванов и Блекни за 25:7 при изминали десет минути.

Резултатно, втората четвърт бе за нашите противници, сред които блестеше името на баскетболиста на ЛукОйл Академик Ристе Стефанов, поразил ринга на няколко пъти зад арката.

Съблекалните в зала "Универсиада" приеха двата тима при 41:30 в полза на България, а до края на мача разликата от 10-15 точки се запазваше.

Йордан Бозов (18 точки) доказа, че от началото на подготовката за допълнителните евроквалификации е един от най-стабилните играчи в състава. Блекни продължи да се сработва със своите съотборници, като днес записа и 10 точки.

Проблемът на нашите отново произлизаше от високите баскетболисти в състава, като незадоволително представящият се от старта на турнира Николай Върбанов и днес не впечатли. За съжаление Стефан Георгиев - Торо, също бе в криза и явно проблемното звено ще бъде заето от Тенчо Банев.

За нашата национална селекция предстоят още два мача с Белгия на тяхна земя на 30-и и 31-и юли преди първия ни мач с Босна на 8 август от допълнителните евроквалификации.




Гласувай:
0



1. kozmomafa - samo
26.07.2007 13:39
levski 4ervena svinio
цитирай
2. posh - kozmomafa
26.07.2007 17:40
по-спокойно де, нали трябва да сме толерантни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cesekar
Категория: Спорт
Прочетен: 43447
Постинги: 31
Коментари: 13
Гласове: 41
Архив